torsdag 7 februari 2013

Bildgooglingsuppgift


Vi ska få analysera lite bilder och vad det kan säga oss. Här ned är tre punkter som vi individuellt ska genomföra och tänka kring.

Vi skriver vad vi tycker i ett pagesdokument. Vi får gärna ha med bilder som vi hittar i våra olika bildgooglingar som exempel och för att förklara vad vi ser osv. 

Vi skriver så långt eller kort vi känner att vi måste för att utföra uppgiften. Uppgiften kräver att vi tänker till och funderar en del, kanske till och med pratar med någon annan i klassen. Det är alltså okej att sitta tillsammans och bildgoogla och diskutera, men alla svarar sedan individuellt och mejlar in sin uppgift till mig på pernilla@humfryskolan.se

Den ska vara inne senast onsdagkväll.

1. Bildgoogla ordet ”kvinna” 
- beskriv vad du får fram för bilder och hur de ser ut.
- vad sänder detta för budskap om hur kvinnor uppfattas och bör vara, tycker du? finns det en bredd i budskapet som tillåter kvinnor att vara på många olika sätt, eller är det en och samma bild av hur kvinnor vara, som förmedlas? (tycker du)

2. Bildgoogla ordet ”man” 
- beskriv vad du får fram för bilder och hur de ser ut.
- vad sänder detta för budskap om hur män uppfattas och bör vara, tycker du? finns det en bredd i budskapet som tillåter män att vara på många olika sätt, eller är det en och samma bild av hur män ska vara, som förmedlas? (tycker du)

3. Vad tänker du om dina resultat i fråga 1 och 2.  Jämföra de olika resultaten för bildogoogling av "kvinna" respektive "man".  Finns det likheter? Finns det skillnader? Vad tänker du om detta?


Självklart måste ni scrolla ner en del och kolla på mycket bilder. Men ni kan ju scrolla och överblicka dem snabbt några gånger och stanna vid de bilder som ert öga fastnar för.

LYCKA TILL!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar